Ikasturte honetan, 2017-18an, landuko dugun gai nagusia KONTSUMO JASANGARRIA izango da. Kontsumo jasangarria bultzatzen duten praktikak gogoratze eta berrikustearekin hasiko gara. Lan hau egiteko 2013-14 ikasturtean sortutako materialez baliatuko gara
KALKULATU ZURE AZTARNA EKOLOGIKOA
+++++++++
Gure elikaduraren aztarna ekologikoari buruzko lana gauzatu da Institutuan, Eskolako Agenda 21 egitasmoaren barruan
ZEIN AZTARNA EKOLOGIKO DAUKA GURE ELIKADURAK?
Gure elikadurak aztarna ekologikoan duen eragina zein den ikasi
teko, eta horren inguruan hausnartzeko, bideoa ikusi eta hausnarketa egin.
Gaztela-Mantxako Mugarik Gabeko Albaitariak erakundeak egindako film laburra.
Film labur hori bi tomateri buruzkoa da, bata transgenikoa, eta, bestea, ez, eta euren desberdintasunei buruz hitz egiten dute. Bi ekoizpen ereduak oso era egokian alderatzen ditu.
Azkenean,ikasleek taldeka jarrita elikagai komun batzuen aztarna ekologikoa aztertuko dute, etiketetan jasotako informaziotik abiatuta, eta planetan aztarna ekologiko txikiena eragiten dutenak aukeratu beharko dituzte.
CHICKEN A LA CARTA filmea
MULTIMEDIA MATERIALA
Informazio eta joko elkarreragileen bidez, tokiko eta sasoiko fruta eta barazkien kontsumoa sustatu nahi da.Erabiltzailea kontzientziatu nahi dute fruta eta barazkien merkaturatzean ere “bidezko merkaturatze” irizpideak jarraitzearen garrantziaz.
Kontsumobide(Kontsumoko Euskal Institutua |
Elikagaien etiketak, Publizitatea, Establezimendutik kanpoko salmentak eta Laguntza Teknikoko ZerbitzuI buruzko materiala.
Gai bakoitzean bideo bat ikusi dezakezue. Horretan, benetako esperientzia bat azaltzen da problematika zehatzean kokatzen laguntzeko.
Era berean, hainbat informazio izango duzue eskura: kontsumo-arloko
araudia, gure eskubide eta betebeharrak, beste baliabide batzuk
(webguneak, gidak, harremanetarako datuak…), etab.
'Jardueran' sartuz gero ondo pasatuko duzue. Jolasean, informazioa bereganatu duzuen baieztatuko duzue.